torstai 26. toukokuuta 2011

Fysioterapiaa

Tänään aamusta hypättiin bussiin ja lähdettiin käymään Tikkurilassa, fysioterapiassa. Siellä Mimi sai leikkiä ja lääkäri tarkkaili tytön liikkumisia.

Mimillä on jo aikasemmin todettu pehmeät nilkat ja nyt huomattiin myös, että astuu vähän vinoon, vaaraa painon enenpi jalan sisäsyrjään. Mulla on muuten ihan samat viat, mutta olen silti lähtenyt kävelemään alle vuoden ikäisenä.

Isälläkin on kai jotain jalka ongelmia, lähti kävelemään puolentoistavuoden ikäisenä, käveli pitkään varpaillaan ja tais olla vielä lättäjalkainen.

Voi Mimi raukkaa, ei näillä geeneillä vois paljoon parempia jalkoja saadakkaan :D

No mihinkään senkummenpiin toimenpiteisiin ei tarvitse ryhtyä. Tyttöä pitää rohkaista liikkumaan (sain paljon hyviä vinkkejä.) Kuukauden päästä katsotaan miten ollaan edistytty.

Ja tukevien kenkien tärkeyttä painotettiin paljon. Meidän Kavatit syynättiin tarkkaan, väänneltiin ja käänneltiin. Ihan ok:t olivat kuulema, eivät kuitenkaan parhaat mahdolliset. 


Laadukkaista kengistä Tepsut saivat erityismaininnan, ovat kuulemma erittäin hyvin tukevat ja jämäkät. Tutkiskelin vähän firman nettisivuilla millasia sandaleja heillä olisi. Tarvitaan ainakin yhdet sisäkäyttöön ja yhdet ulkoiluun. 
Tulee aika kalliiksi, kun ei voi ostella enään mitään halppis kenkiä. Joten meidän kenkä kokoelmat pysyväy aika pieninä ja laadukkaina tästä lähtien :) Harmi kun olin ehtinyt juuri tilata ellokselta ne pinkit tennarit, ne ovat kaikkea muuta kun tukevat ja jämäkät :s

Tälläisiä sandaaleita löytyi Tepsulta:


Eivät mitään silmiä hivelevän kauniita, mutta ihan kivoja kuitenkin :)

Reipas tyttö sai tänään uuden lelun ja äiti sen pitkään himoitun muumimukinsa!


Arvatkaa mitä? Vihaan toullaisia värikkäitä muovisia leluhässäköitä (onneksi tästä ei sentään lähde mitään ääntä) Siellä fysioterapiassa Mimi tykkäsi ihan kauheasti leikkiä tälläsillä vastaavilla, niin että pistetään lelu matalalle pyödälle ja tyttö juotuu seisten leikkimään. Oli siis pakko joustaa omista mieltymyksistään :D


Lääkäri kehui paljon Mimin puheenlahjoja. Kyllä oon niin ylpeä tuosta neidistä<3

2 kommenttia:

  1. Tepsun sivuilla ei ole ajantasalla valikoima. Mallit saattaa olla samoja, mutta eri leikkauksin/värein tehtaanmyymälässä tarjontaa paljon.

    VastaaPoista
  2. No luulis että siellä just olis ajantasaista tietoa, tyhmää! :D

    VastaaPoista