perjantai 26. marraskuuta 2010

Turvaistuin

Meidän turvakaukalo on jäämässä pieneksi, paino raja ei vielä ylity, mutta pituutta alkaa olla liikaa. Myöskään se puolimakuuasento ei ole kovin mieleinen enään tuolle isolle tytölle :)
Meillä on siis tuo maxi cosin kaukalo nytten. Käytettynä ostettu, vaikka monet onkin sitä mieltä että ei missään nimessä saa ostaa käytettyä turvaistuinta. Luotan kuitenkin siihen, jos myyjä sanoo istuimen olevan kolaroimaton. Millainen vanhempi pistäisi käyttökelvottaman ja vaarallisen istuimen eteenpäin?
Meillä ei ole autoa, joten istuin jää vähälle käytölle. Tuota nykyistä on käytetty max. 10 kertaa. Joten en aijo seuraavaakaan istuinta ostaa uutena, ellei jostain saa  halvalla. Joku ehkä miettii, millainen sydämmetön äiti tinkii laspsensa turvallisuudesta? No totuus on se, että auto-onnettomuuden riski on paljon pienenpi, kun autoilee todella vähän, miksi ostaisin jotain 300€ maksavaa istuinta?

Olen  nyt katsellut huuto.netistä istuinta, mutta en kovin hyvin tuloksin. Sen pitäisi sijaita helsinki-vantaa alueella, max. 3 vuotta vanha, hinta alle 100€.

NetAnttilasta löysin tälläisen:

 • Asennus selkä menosuuntaan 0-10 kiloisille lapsille ja kasvot menosuuntaan 10-18 kiloisille lapsille.

 • Käytetään auton omien 3-pisterullavöiden kanssa.

 • Leveä, tilava ja tukeva istuin soveltuu sekä etu- että takapenkille.

 • Kallistuksen säätö (istuma- ja nukkuma-asento) ja säädettävät 5-piste turvavyöt.

 • Irrotettava ja pestävä päällinen.

 • Suomenkieliset asennusohjeet.

 • 24kk takuu

 • 69,95 €

  Luultavasti tämää sitten tulee meille. Eiköhän tuo ihan kelvollinen ole satunnaiseen käyttöön? Hinta ainakin on edullinen!

  3 kommenttia:

  1. Hei minkäkokoinen tein likka on nyt? Ajattelin vaan kun itelläkin on tuo Maxi-Cosi niin et kauankohan se menee.

   Oon tosiaan kans katellu jo seuraavaa istuinta. Tuntuvat olevan todella kalliita! Tuo näyttää kyllä tosi halvalta ja varmana on hintansa väärtti :)

   VastaaPoista
  2. Aika pieni vielä, n.7,5kg ja n.73cm. :)

   Tuon istuomen kyllä pitäisi mennä 13kg saakka, mutta eipä tuollainen vauvakaukalo sovellut kovin hyvin yli 1 vuotialle. Kun halutaan jo istua niinkun isot tyttöt ja alkaa olemaan liian pitkäkin.

   VastaaPoista
  3. Jep, kyllä luulis et tuo istuin alkaa olemaan mukavampi kaiken kannalta, vaikka kevyt tyttö onkin =)

   VastaaPoista