torstai 18. marraskuuta 2010

Lapsuudesta

Mitä vastasit pienenä kysymykseen "Mikä sinusta tulee isona? "

Viittomakielen tulkki. Sain idean siitä kun katselin lapsena viittomakielen uutisia. Miten hienoa olisikaan, jos osaisi puhua käsillään! Minulla on kaksi veliä, iso ja pieni. Joskus toivoin että he eivät osaisi puhua (että olisi edes joskus hiljaista :D) Jotenkin pitäisi sitten osata kommikoida kuitenkin, niin päätin että musta tulee viittomakielen tulkki.
Sitten teinivuosina tämä ammatti unohtui täysin. Kun kirjoiteltiin niihin kaverikirjoihin tulevaisuuden ammattia, se oli aina JULKKIS. Ylä-asteella ilmaisutaidon tunneilla innostuin näyttelemisestä, vaikka siitäkin ammatista haaveilin, en kuitenkaan tehnyt mitään sen eteen. Vaikka olinkin ihan hyvä siinä ja nautin tosi paljon esiintymisestä. Olen myös aika ylpeä että sain päättötodistukseen ilmaisutaidosta 10 (se olikin sitten ainut kymppi)


Mitkä olivat sarjakuvien/piirrettyjen lemppareitasi?

Sarjiksia en juurikaan lukenut, joskus vähän Aku Ankkaa.
Piirretyistä tykkäsin My litle ponysta, Nalle puhista, muumeista, halinalleista, tohtori Sykeröstä, Hopeanuolesta... tätä listaa voisi jatkaa varmaan loputtomiin. Olen aina tykännyt piirretyistä ja tykkään edelleen.

Lempileikkejäsi? 
My litle poneilla leikin paljon. Niitä olikin vaikka minkälaisia ja niille oli kaikki maailman talot ja tarvikkeet. Oli linnat, koulut, keittiöt kauneussalongit ja mitähän muuta vielä. Niillä leikittiinkin sitten paljon, kunnes joku päivä päätin että olen jo liian iso leikkimään ja ponit tarvikkeineen lähti eteenpäin. Näin jälkikäteen harmittaa paljon. Niiden arvohan on nykyään ihan huikea ja miten ihana olisi antaa Mimin leikkiä niillä, mutta ei voi mitään.
Vähän isompana leikittiin usein julkkiksia :D Taidettin lähes aina olla laulajia, esiinnyttiin, tanssittiin ja laittauduttiin. Tehtiin tosi usein kaikenmaailman tanssiesityksiä ja niitä esitettiin vanhemmille ja koulussa luokan edessä ja kuudennella luokalla kävät juhlissa ;) Eli tämä tanssi-into tulee jo ihan lapsuudesta.
Meillä oli kavereiden kanssa myös yllytys-hullu-kerho. Hypittiin kalliolla, kiipeiltiin puissa ja yksi oudoimmista juttuista mitä tehtiin, niin rakennettiin maa-ampiaisille pesia ja postettiin kiviä ja keppejä mitä muut olivat pesiin tunkeneet.
Metsissä seikkailtiin paljon. Rakennettin majoja ja hypittiin vallihuotojen yli. Näin jälkikäteen ihmettelen että koskaan ei ole sattunut mitään vakavempaa? Olen kyllä iloinen siitä että saatiin touhuta lapsena aika vapaasti. 
Tässä kun miettii näitä leikkejä älysin yhden jutun. Kaikki parhaat leikit on ollut sellaisia joihin ei tarvitse leluja!
 
Ensimmäinen musiikki-idolisi ?

Fröbelin palikat! Se oli ihan paras. Meillä oli videoita joissa laulettiin ja leikittiin. Ja niitä jaksoi aina kuunnella ja tehdä perässä (pää-alkapää-peppu ja mitä niitä nyt oli :D)
Pienenä kuuntelin myös paljon iskelmää. Koska meillä oli paljon iskelmä CD:tä. Tästä johtuen osaan paljon iskelmä kappaleita vieläkin ulkoa. Jari Sillanpää ja Kaija Koo oli varmaan lempparit.


Sitten varhaisteininä tuli se Spice girls ja se olikin menoa! Kaikkia fani-tuotteita löytyi hirveästi, oli vaatteita hupparista sukkiin, oli valokuvat ja videot, jopa deodoranttia! Tietysti näittenkin tahtiin tuli lauleltua ja tanssittua aivan hulluna. Hiuksetkin piti värjätä punaisiksi, koska Geri oli mun idoli ;)

 Parhaat synttärisi ja miksi?

Tämä on vaikea. Mieleen ei tule mitään tiettyä synttäriä. Pienenä meillä oli niitä perinteisiä koti-synttäreitä. Joissa oli ongintaa, mistä sai pieniä palkintoja. Syötiin ja leikittiin.
Vähän isompana synttärit muuttuikin sellaisiksi että sain ottaa pari kaveria mukaan esim. Linnanmäelle tai Raxiin syömään.
Kavereiden synttärit on kyllä jäänyt hyvin mieleen! Ne oli aina tärkeitä tapahtumia :) Ala-asteella eräs luokka kaverini kutsui koko meidän luokan hänen synttäreilleen (meillä on muuten ensivuonna luokkakokous APUA) . Siellä esiintyis bändi (olisko ollut joku ylä-aste porukka) Ja sinne tilattiin tosi paljon pizzaa! Se oli sillon hurja juttu ;)


                     Paras joululahjasi/ muu lahja, jonka olet saanut?

Paras joululahja joka on mieleen jäänyt oli varmaan synnyttävä My litle pony. Kun sen masussa olevee vipua väänsi, mahasta tippui kaksi pientä ponivauvaa! Toinen oli vaaleanpunainen ja toinen vaaleansininen aawww :) 
Tykkäsin myös paljon sellaisesta muovailuvaha setistä. Siinä oli vaikka minkälaisia koneita ja muotteja.
Mitä olisit halunnut elämässäsi tehdä, jota et vielä ole tehnyt?

Haluan ottaa tatuonnin, ison, näyttävän ja aivan supermageen.

Kiitos Lumian äipälle, kivasta haasteesta!

2 kommenttia:

  1. kivoja juttuja! minäkin halusin joskus oppia viittomaan ja sitten opettelin, en vieläkään paljoa osaa mutta jotakin kuitenkin.
    minäkin aijon ottaa tatuoinnin vielä joskus, miehelle ostan nyt joululahjaksi tautointiajan siis varaan ajan, maksan varausmaksun ja maksan siitä tatuoinnista pois muutaman kympin nyt etukäteen ja kun se sitten tehdään loppuun mies maksaa sen loput tai oikeastaan me maksamme kun yhteiset rahat on. Se on ollut hänen hartain toiveensa monen monta vuotta eikä osaa aavistaa, että nyt se toteutuu:)

    VastaaPoista
  2. Ompa kiva lahja miehellesi, varsinkin kun tulee ihan yllätyksenä. Kunpa joku yllättäisi mutkin samanlaisella lahjalla ;D

    VastaaPoista