perjantai 29. lokakuuta 2010

Liikkumista ja puhumista

Olen ihaillut ja ihmetellyt, kun monien seuraamieni blogien pikkuiset ovat niin taitavia jo liikkumisissaan. Puolivuotiaat nousevat seisomaan ja 8kk ikäiset lähtevät kävelemään. Meillä ei tosiaan mene näin.
Mimi on ollut hyvin rauhallinen liikkumisien suhteen.
n.6kk ikäisenä vasta pyörästi lattialla ympäri. Liikkeelle lähdettiin ryömien, vasta 8,5kk vanhana. Mikäs kiire tässä on, valmiissa maailmassa.

Ollaan kerran käyty fysioterapeuttilla, siellä todettiin kaiken olevan kunnossa "Mimi oppii omaan tahtiin."  Niin olen itsekkin todennut. Vaikka oppimisen tahti ei ole päätähuimaavaa, se ei mitään haittaa. Olen nauttinut siitä kun Mimi on ollut niin pitkään vauva. Vauva ikä on loppujen lopuksi niiiin lyhyt.
Tällä hetkellä meillä harjoitellaan seisomista, pystyyn ei itse päästä, mutta jos minä laitan Mimin tukea vasten, pysytään siinä pystyssä hienosti pari sekunttia :) Itse noustaan vasta polvilleen.


Vaikka fyysinen kehitys on hidasta, niin älyllinen ei. Mimi on viimepäivinä oppinut sanomaan: IMURI. (Se on tällähetkellä  ihan lempisana.) Eihän se tietenkään kuulosta samalta kun aikuisen suusta, mutta täysin tunnistettava sana kuitenkin. Ja kun Mimiltä kysyy: "Mitä imuri sanoo?" Tulee vastauksesi: "Hurrrrrrr" :D Ihana!

Todenneköisesti meillä lähdetään kävelemään vasta ensikesänä, mutta siinä vaiheessa myös puhutaan ja päristään paljon!

3 kommenttia:

 1. Se on kyl ihan totta, että kaikki vauvat kehittyy niin omaan tahtiinsa. Mun pikku siskolle (joka on nyt 1v 9kk) sai ekan hampaansa tosi vanhana. Hyvä että ei ollut melkeen vuoden ikänen :D

  VastaaPoista
 2. Meillä lähti isompi neiti 5-kuisen akonttaamaan (ei ryöminyt ollenkaan) ja 8-kuisena käveli. Nöpö taas kääntyi vasta vatsalleen 6-kuisena, että hyvinkin eri tahtiin kehittyvät lapset jopa samassa perheessä.

  VastaaPoista
 3. Ira: Voii sullapas on pieni pikkusisko :) Juu tuo hampaiden puhkeaminenkin vaihtelee kovasti. Olen kuullut aijemminkin, että vasta vuoden ikäisenä on ekat hampaat tullut :D

  Jarna: Oho, hassua kuulla että samassa perheessäkin voi vaihdella noinkin paljon :)

  VastaaPoista