torstai 7. kesäkuuta 2012

Tarhapäivä

Miten se voikaan mennä niin, että juuri kun on marmattanut kun ei mikään suju, niin eiköhän ihan silmän räpäyksessä kaikki ole taas ihan toisin?! :D Mulle käy usein näin.Eilen aamulla klo. 9 aikaan me valmistauduttiin Mimin lähtemään ulos. Puhelin soi ja siellä on vihdoin se päiväkodin johtaja, jota olin yrittänyt tavoittaa 3 päivää!

Minu piti viedä toditus siitä, että olin saanut opiskelupaikan. (Ai niin, pääsin myös sinne HESOTE:en! mutta VARIA tuntui parammalta vaihtoehdolta niin menen mielummin sinne.)
Vein todistuksen meidän lähellä sijaitsevaan päiväkotiin.

Tämän jälkeen meninmme läheiseen puistoon vähän kuluttamaan energiaa. Eli Mimi juoksee ympäriinsä ja minä istun penkillä lukemassa Tarhapäivää :D
Kirjassa tuli kohta, jossa puhuttiin kahvista ja sillä samalla senkunnilla muistin: "Voi V*ttu! Mulla on kotona kahvinkeitin päällä!" No nopeasti takasin kotiin vain.

Ja samana päivänä tulee soittoo: Mimille olisi nyt hoitopaikka tarjolla!
VAU! Näin ne asiat vaan järjestyy :oSaatin paikka, joka oli meillä kakkos vaihtoehtona. Pitää ensiviikolla mennä vähän katselemaan ja tutustumaan parimmin kyseiseen päiväkotiin :))

No seuraava homma onkin opintotuki viidakko mitä pitää lähteä selvittämään. 
Eilen vähän laskeskelin miten minulla riittää rahat opiskeluaikana. 
No ihan helvetin huonosti! :D
Vuokran jälkeen minulle jää 100e + kk. lopussa tuleva lapsilisä 150e
Käykö kateeks? ;D10 kommenttia:

 1. etkö saa kuntalisää? ja saatko asumistukea? Kun sun tulot laskee, niin kantsii hakee sitä sitten uudestaan, niin sitäkin saa enemmän:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En saa kuntalisää. Täällä sitä saa 2v. saakka.
   Asumistukea saan. Tosiaan, sitä saa sitten varmaan vähän enenmän kun lähden opiskelemaan :)

   Poista
 2. Kyllä sulla asumislisä nousee. Meillä käydään töissä miten keritään, myydään kirppareilla pieniä jne. Ihan rahat riittää enempään kuin tarttiskaan! :)

  Kiva että asiat järjestyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kyllä varautunut siihen, että tiukkaa tulee olemaan seuraavat pari vuotta. Onneksi ne vuodet menee varnasti nopeasti!
   Meillä tuskin rahat riittää "enenpään kun tarttiskaan" Mutta kyllä me pärjätään:)

   Poista
 3. Mukavia uutisia :) Ja kyllä ne raha-asiat varmasti jollain tavoin järjestyy. Ja ainahan on se opintolainankin mahdollisuus jos muuta ei ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin kyllä tuota opintolainaa, mutta T:n kanssa sitä mietittiin ja laskettiin, että ei loppujenlopuksi ole järkevää ottaa lainaa.

   Poista
 4. Olen myös opiskeleva yksinhuoltaja. Tosiaan tulot eivät ole heppoiset,mutta,koska tuo 260e ei ole lähellekään perusturvaa,niin sinun pitää hakea toimeentulotukea sosiaalitoimistosta. Tuo perusturva yhdelle aikuiselle ja lapselle on vuokran JÄLKEEN 810e. Kyllä sillä toimeen tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kuullut, että toimeentulotukea ei saa opskelija, ellei ota opintolainaa (ja jos ottaa sen lainan, niin eihän sitten mitään tukiaisia tarvitsisi.) Nää systeemit on vähän syvältä. Saisin enenmän rajaa, jos vain jäisin kotiin makoilemaan! :D

   Poista
  2. Jep, toimeentulotukea ei saa opiskelija ellei nosta opintolainaa ja vaikket nosta niin sossu laskee sen 300e/kk joka tapauksessa siihen tuloiks..
   Ite sain opiskeluaikoina (ei ollu lasta sillon vielä) melkeen 200e (nostin opintolainaa) ja nyt kun jatkoin opiskeluita helmikuussa nii tulot ylitty reippaasti ton toimeentulotukirajan (asumistuki, lasten kotihoidontuki+kuntalisä, opintotuki/laina, lapsilisä, elatustuki)
   Kannattaa laskeskella, että oisko mahollista saada silti, vaikket nostaisi lainaa (ottavat tosiaan vaa sen 300e/kk siihen mukaan)
   Lisäksi kannattaa ihan jo senkin takia koittaa hakea, että on mahdollisuus hakea tarveharkinta tt-tukea eli jos tarvitset jotain koulutarvikkeita (itse opiskelin parturi-kampaajaksi ja aloitusvälineet maksoivat ~500e).

   Poista
  3. Hei kiitos viestistä! Tässä olikin paljon hyvää tietoa :)
   Ehkä se on vaan pistettävä toimeentulohakemukset vetemään. Jos sieltä tulisi vaikka se pari sataa + koulutarvikkeisiin avustusta sehän olisi jo tosin hyvä! :) (tai ei ehkä tosi hyvä, mutta parempi mihin olin varautunut.)

   Poista