torstai 20. lokakuuta 2011

Munamaista

Minulla vaihtuu lempiruoka aina kausittan. Kun tykästyn johonkin ruokaan, syön sitä paaaaljon. Sitten taas kyllästyn ja lempiruoka vaihtuu.

Nyt minulla on meneillään muna kausi! :D Lempirauokaani on tällähetkellä kaikenlaiset munakkaat. Juustomunakas on ehkä parhaista parhain!
 Plussaa myös siitä, että munakkaat valmistuu nopeasti ja on ravintoarvoiltaan mainioita.
Wikipediasta lainattu:

Ravintosisältö

Kananmuna sisältää runsaasti vitamiineja ja proteiineja. Valkuaisosa sisältää korkealaatuisia proteiineja ja keltuainen sisältää vitamiineja ja kivennäisaineita, erityisesti B12-vitamiinia, joka on tarpeen elimistön rasvojen ja sokerien aineenvaihdunnassa.

Kananmunan ravintosisältö per 100 grammaa on: rasvaa 9 g; proteiinia 11 g; hiilihydraatteja 0,3 g. Sata grammaa kananmunaa sisältää energiaa 597 kilojoulea eli 143 kilokaloria.


Sitten munista, tähänpäivään.
Tänään käytiin Tikkurilassa, Äippä kahvilassa. 
Bussimatkoihin kuluu aikaa melkein 30min per. suunta. Viime reissu oli todella hermoja kasvattava. Rattaissa ei haluttu istua, eikä edes bussin penkillä. Koko aika jatkuvaa kitinää ja valitusta.
ONNEKSI tänään matkat kuluivat todella mainiosti! Tyytyväinen pikkumatkustelija tarkkaili muita matkustajia ja leikki unipupullaan :)<3


Äippä kahvilassa Mimi sai piirreillä värityskirjaan ja sekös vasta oli ihanaa! Ei kiinnostanut muut lelut ja leikit sitten ollenkaan. 


Kävelyä, kävelyä, kävelyä. Se on edelleen tytön lempi puuhaa. Mutta nyt on myös keksitty se, että äitiä ei tarvitsekkaan totella ja voi ihan hyvin juosta väärään suuntaan, niin lujaa kun vain pääsee. Ja sekös minua riamastuttaa :D

Kaikki varmsti tietävät sen konstin, että kun lapsi vitkuttelee tai menee väärään suuntaan, sanotaan, että: Moimoi! Äiti menee nyt!

Harvenmin se vaan toimii.
Meillä Mimi vastaa vain: HeHei äiti, SOITELLAAN :'D

4 kommenttia:

 1. Aivan sika hyvää munakasta: edellispäiväsiä (tai uusia) keitettyjä makarooneja sekotetaan kananmunakkaan joukkoon. Ai että! Makarooni-munakasta siis! :)

  VastaaPoista
 2. Tepsu: Jooo, tota pitää kokeilla! Mua onkin aina ärsyttäny ne "ylijäämä" makaronit jotka usein joutuu vain roskikseen.

  VastaaPoista
 3. Mullakin on ruokakausia ja munakausi oli juts, nyt taitaa olla hapankorppu- ja näkkärikausi tehdä tuloaan...=)

  VastaaPoista
 4. Jarna: Vaihtelu virkistää! Millonkohan itse olisin edes syönyt näkkäriä viimeksi...hmmm olis ehkä korkea aika ostaa yksi paketti :D

  VastaaPoista