keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Ihan vinossa!

Jos mä en jotain tässä maailmassa voi sietää niin se on kiusaaminen!
T näytti pari päivää sitten yhden videon josta mä olin sanoinkuvaamattoman järkyttynyt.
Ensimmäisenä tulee mieleen, millaiset vamhemmat noilla lapsilla on? Miten voi kasvattaa lapsensa noin vinoon?
Jos mä jotain haluan lapselleni opettaa niin sen että: Kohtele toisia, niinkun toivot heiden sinua kohtelevan. No enköhän minä sitten päässyt tänään todistamaan kun kaksi keskenkasvuista poikaa alkavat kiusaamaan ohikulkevaa ulkomaalaista poikaa.
Ensin vain katsoin pahasti poikia, mutta kiusaaminen vain jatkui. Avasin suuni: Onks teillä joku ongelma? Menkää hakkaamaan toisianna jos se on niin kauheen kivaa!

No tähän toinen kiusaajista sanoi: Jooo, niin mennäänkin! Ja potkasi kaveriaan mahaa ja sanoi: Haahaaa v*tun homo!
juu, ei paljoa järki päätä pakota.

Kiusattuna ollut poika pääsi jatkamaan matkaa.


Onko muut joutunut puuttumaan kiusaamiseen? Vai puututteko edes, ellei kyse ole omista lapsista?

5 kommenttia:

 1. Aina kyse ei ole huonosta kasvatuksesta ja nyky maailmassa vain pieni osa kasvatuksesta tulee kotoa. Lapsen kanssa viettää päivässä moni muukin aikuinen päiväkodin täti, koulussa opettaja, kerhon täti yms. + kaveri piiri vaikuttaa asioihin paljon. Itse en osottaisi kiusaavan lapsen vanhempia sormella suoraan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen sitä mieltä, että kyllä ne hyvät käytöstavat lähtee kotoonta, jos on lähteäkseen. Toki kaikki muukin seura jossa lapsi viettää aikaa, vaikuttaa. Mutta siinäkin on kuitenkin se vastuu vanhemmalla, millaisessa seurassa antaa lapsen olla?

   Jos lapset kulkee kaduilla hakkaamassa ohikulkioita niin kyllä se vastuu on kuitenkin vanhemmilla. Miksi antavat lasten maleksia kaduilla huonoissa seurassa? Vanhempien pitäisi viettää enenmän aikaa lastensa kanssa.

   Poista
  2. Koitappa valita lapselle vaikka koulussa opettaja. Koulussa kai se kiusaaminen vahviiten esiin tulee ja silloin sen esimerkin antaa opettaja miten puuttuu vai puuttuuko... Toki vanhempien puuttuminen vaikuttaa myös siihen, mutta vanhemmat ei ole ainoa esimerkki! On toki vanhemmillakin vastuunsa, mutta silti en ikinä osottaisi sormella vanhempia.

   Poista
 2. Jessica on ihan oikeassa, sitä ei vain aina satu muistamaan ja helposti rupeaa automaattisesti syyttämään lapsen vanhempia.

  Onnekseni en ole ikinä joutunut puuttumaan kiusaamistilanteeseen, mutta jos joskus sellainen tilanne tulisi vastaan niin tottakai puuttuisin!

  Johanna

  VastaaPoista
 3. Oon ite sun kanssa samaa mieltä, et hyvät käytöstavat lähtee kotoota. Vanhemmilla on päävastuu kasvatuksesta ja jos lapsi liikkuu väärässä porukassa, nii vanhemman tehtävänä on ohjata lapsi oikeeseen suuntaan. Kaikki vanhemmat ei kyl edes tiedä, et niiden lapsi on kiusaaja, mut onkohan sillonki ennemmin kyse siitä, ettei vanhemmat vietä tarpeeks aikaa lastensa kanssa? Nimittäin kyl tosikiusaajan tunnistaa yleensä jo päältäpäin.

  Jokaisen vanhemman pitäis keskustella enemmän kiusaamisesta, eikä vaan ajatella, ettei oma kullanmuru ikinä semmosta tekisi. Tottahan seki on et ainahan vanhemmat ei kiusaamiselle voi tehä mitään, mut siinä vaiheessa todennäkösesti on moni muuki juttu jo pielessä, esim koulunkäynti yms..

  VastaaPoista