keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Mimi on nimi

Iltasanomien sivuilla oli mielenkiintoinen artikkeli nimistä. 
Itse tykkään vähän erinlaisemmista, sopivasti persoonallisista nimistä. 
En halua, että esim. koulussa  tyttö olisi se jengin viides Emma. (Terveisin luokan kolmas Nina ja työpaikan viides :D)


Muuteman kerran olen törmännyt Mimi nimeen lehdissä/TV:sä, ei siis mikään ihan uniikki ole. Kerran kävi jopa niinkin hassusti, että meidän pihan hiekkalaatikolla (jossa ei koskaan leiki lapsia) oli tyttö nimeltä MIMI! :o Tämä Mimi oli isoisällään kylässä, ei siis asu samassa pihassu kun me.

Toisinaan kun tytön nimeä kysytään, ihmiset kummastelevat sitä ja toiset taas rakastavat sitä!
Mummoni olisi sitä mieltä, että Mimi ei ole nimi. Eihän sitä löydy edes kalenterista.
Mimin isä oli sitä mieltä, että se on vain lemmikkien nimi.
Mutta paljon on tullut myös kehuja :)
En kuitenkaan voisi kuvitella, että tyttöä kiusattaisiin nimensä perusteella. Senverran on erikoisia nimiä nykyää, että yksi Mimi ei pitäisi ketään provosoida. Millasta nimeä et koskaan antaisisi lapselle?
tässä tulee vähän lainaksia IS:n sivuilta:

"En ymmärrä ulkomaalaisperäisten nimiä suomalaislapselle, ellei toinen vanhemmista ole ulkomaalainen tai lapsi ole adoptoitu. Joku Gabriel Franciza Miettinen-Holopainen kuulostaa vaan niin tyhmältä."

"Kauheimpia nimiä: Luka, Ronja, Pinja, Peppi, Lumi, Kimi. Loputon lista. Luka ehkä kärjessä. Kun katsoo jotain kastettujen palstaa lehdessä, löytyy yhdeltä aukeamalta noin viisi Lukaa, ja toisinaan vielä toinen nimikin on sama."

 "Lumi on yksi tökeröimpiä nimiä mitä olen ikinä kuullut. En tosiaankaan ymmärrä tätä nykyistä trendiä mitä ihmeellisimmistä nimistä pienelle lapselle. Eivätkö vanhemmat tosiaankaan ymmärrä/tajua, että oudon kuuloinen nimi johtaa erittäin herkästi siihen, että sen vuoksi kiusataan, pahimmillaan jopa aikuisikään asti?" 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Aika moni noista "kauheista" nimistä on minun mielestäni ihania! Tykkään lyhyistä ja söpöistä nimistä. (pahoittelut että fontti jäi tälläiseksi)

Suosituinpien nimien listä näyttää tältä:
2009
TYTÖT
 • Aino
 • Venla
 • Emma
 • Ella
 • Sofia
POJAT:
 • Veeti
 • Eetu
 • Onni
 • Aleksi
 • Leevi
Kivoja nimiä, mutta omilleni en antaisi, juuri siitä syystä että ovat niin yleisiä. Onko teillä väliä onko nimi harvinainen vai yleinen?
 


12 kommenttia:

 1. Mua ei niinkään kiinosta onko nimi yleinen, harvinaisempi vai todella harvinainen. Pääasia on se, että nimi sopii lapselle, ja lapsi on nimensä näköinen. :)

  VastaaPoista
 2. Meillä juurikin 2009 syntynyt Emma :D mutta eipä haittaa minua, vaikka yleinen nimi onkin. Meidän Emma on niin Emman oloinen, ettei sitä muuksi voisi kuvitella :) Mimi on kaunis nimi myös!

  VastaaPoista
 3. Minusta myös nimen on oltava kantajansa oloinen ja vanhemmille mieluisa, muiden ihmisten mielipiteestä viis. Kiva tarina saa mieluusti liittyä nimeen.

  Meillä' on erittäin yleinen nimi yhdellä lapsella, kahdella harvinaisempi ja yhdellä siltä väliltä.

  VastaaPoista
 4. Mä tykkään ite henkilökohtasesti tavallisemmista ja yleisemmistä nimistä. Mutta en kyllä oo ikinä katsonut paheksuvasti, en sinne päinkään, jos jollain on ollut erikoisempi nimi, koska erikoisetkin nimet on nättejä. Kunhan vain lapsi on nimensä näköinen ja nimi sopii lapselle kuin nenä päähän. Esimerkiksi Mimi on minusta tosi nätti nimi ja sopii Mimille ihan täydellisesti!

  Toinen asia on kanssa se, että etunimen _pitää_ sopia toiseen/toisiin nimiin hyvin. Sitä en tajua, että annetaan jotain ihan mahdottomia nimiyhdistelmiä mitkä eivät sovi yhteen ja kuulostaa vain hassulta. Useimmiten kyllä ihmisillä kaikki nimet sopivat yhteen ja sointuvat nätisti.

  VastaaPoista
 5. Meillä kävi niin, että keksin nimen Aada ja se tuntui niin oikealta (jo ihan raskauden alussa)alusta alkaen. Sitten sitä rupesi näkemään ja kuulemaan siellä sun täällä ja tajusimme, että tämä onkin aika yleinen nimi... Nimi tuntui silti niin oikealta, että päätimme sen antaa oli luokalla sitten 1 tai 10 Aadaa :)

  Onneksi jokainen vanhempi voi itse valita lähes minkä nimen tahansa :)

  VastaaPoista
 6. Mä olen samoilla linjoilla Rudin kanssa! Mä olin kutsunut Väinöä Väinöksi jo masussa ja kun Väinö synytyi, oli vauva ihan Väinön näköinenkin. Olin ihan että JEEJEE, eii varmasti tule montaa Väinöä vastaan, toisin kävi.. Samalla viikolla kun Väinö kastettiin, oli etlarissa 3muutakin Väinöä ja sama vaan jatkui ja jatkui.. Se siitä "harvinaisemmasta" nimestä, vaikka ihan perus suomalainen nimi onkin! :--D

  VastaaPoista
 7. Rudi: Jep, on tärkeää, että lapsi on nimensä näköinen ja oloinen.
  Mimistä meinasi tulla Diia, vielä synnytyslaitoksella olin sitä mieltä Diia siitä tulee! Sitten kun pääsi paremmin tutustumaan uuteen vauvaan, huomasin ettei se ole yhtään Diia, vaan ihan selvä Mimi :D

  Nanne: Eihän siinä mitään, Emma on kiva nimi :) Tärkeintä onkin että vanhemmat pitävät nimestä ja Emma on emman oloinen :D

  Jarna: Harmi kun etä paljasta lapsiesi nimiä. Nyt aloin pähkäilemään, että minkähän nimisiä muksuja teillä olisi... :D

  Ria: Jokaisella on oma makunsa näissä nimiasioissa ja hyvä niin :)
  Kiitos, minustakin Mimi on niin Mimin näköinen :D
  Mäkin olen sitä mieltä, että nimien pitää sointua yhteen. Varsinkin sukunimeen! Ei mitään Daniela Madeleine Kemppaisia.

  Janica: Aada on kyllä kaunis nimi.
  Mulle on vaan jäänyt jotain "traumoja" kun itelläni on niiiin yleinen nimi :D Niin yritin antaa sitten tytölle vähän erinlaisen, ettei käy samallalailla.

  Essi: Mäkin olin kuvitellut, että Väinö nimi ei olisi nyt niin yleinen.
  Mutta yleensä just tollaiset perinteiset suomalaiset nimit, tulee aina tietyn väliaikojen jälkeen taas uudestaan "muotiin" Pikku Jorma ja Yrjö vauvova odotellessa :D

  VastaaPoista
 8. Heippa! :) Blogisi on todella kiva. Löysin sen äsken ihan sattumalta, kun googlasin tyttövauvalleni joululahjoja... :) On monta asiaa joihin kanssasi samaistua voin, esimerkiksi että odotin ja sain 19 vuotiaana yksin esikoiseni (poika), ja nyt nämä harvinaisemmat nimet (8 kk vanha tyttäreni on ainoa Suomessa jolle koskaan on annettu nimi, mikä hänellä on, ja se nimi on muuten tyyliltään vähän kuin Mimi):) Sait minusta taatusti uuden lukijan blogiisi! :) terkuin kahden lapsen 23v mami ;>

  VastaaPoista
 9. Ano: Kiitos ihanasta kommentistasi! <3
  kiva kun eksyit tänne ja jäät seuraamaan meidän elämää :)
  Sinulla ei taida olla blogia? Kuulostit niin hengenheimolaiselta, että olis kiva tietää enenmän minkälainen kahden lapsen mami siellä kirjoittelee :D

  VastaaPoista
 10. Minulla ei vielä blogia ole, mutta se on tekeillä, pian pääsen toivottavasti aloittamaan kirjoittelun! :) Asutteko te pääkaupunkiseudulla päin? Me asuimme ennen Helsingissä, kun poikani oli vauva, ja itse olen Helsingistä kotoisin. :) Kun tapasin tyttäreni isän niin muutimme hänen kotikaupunkiinsa.:) Täällä kirjoittelee Mathilda niminen äiti ja lapsukaiseni ovat; poikani Roy 4 vuotta ja tytär Mileia 8 kuukautta :)

  VastaaPoista
 11. Mathilda: Onpas kiva ;D Ilmoita sitten tännekkin päin, kun olet aloittanut bloggailun!
  Me asutaan Vantaalla, koko ikäni olen täällä asunut. Mutta koko loppuelämää en täällä kyllä aijo asua! :D
  Onpas ihanat nimet lapsillasi, varsinkin pikku Mileialla<3

  VastaaPoista
 12. Juu ilmoittelen :D Hirveästi en ole edistynyt asiassa, jouluukiireiltä... :) No jospa aloittaisin vaikka sitten uuden vuoden alussa! Kiitos, mekin tykätään kovasti Mileian nimestä. Mileiasta tuli suomessa kaikkien aikojen ensimmäinen Mileia ;) Ruotsissa Mileia nimisiä on kaksi. Nimi on harvinainen ylipäänsä, mutta löysin sitä latinalaisamerikkalaisista maista kun googlettelin. Mileian keksin päästäni, ja sitten huomasin että onhan se nimi kun tupsahti brasilialaisia ja argentiinalaisia muutama sen niminen netistä :)

  VastaaPoista